Publikationen Christina Hartmann

Peer Reviewed Journal Articles

Top

Books and Book Chapters

Top

Additional publications

  • Matthes, K.L., Floris, J., Hartmann, C., Burnier, M., Bochud, M., Bührer, T., Reber, E., Stanga, Z., Gültekin, N., Zwahlen, M., Bender, N. & Staub, K. (2020). Das Gewicht der Schweiz: Eine quantitative Synthesestudie zum Body Mass Index und Bauchumfang sowie den damit verbundenen Kofaktoren bei erwachsenen Männern und Frauen in der Schweiz. Bundesamt für Gesundheit (BAG), externe Seite Online
  • Hartmann, C. (2014). The importance of cooking skills for balanced food choices. Results from the Swiss Food Panel. The International Fruit and Vegetable Alliance (IFAVA) Scientific Newsletter Nr. 48
  • Hartmann, C., Dohle, S., & Siegrist, M. (2013). Fertigpizza oder Gemüsegratin? Das «Ernährungspanel Schweiz» der ETH Zürich zeigt: Wer besser kochen kann isst auch gesünder. Newsletter Prävention und Gesundheitsförderung SVV 01/2013.
  • Hartmann, C. (2013). Swiss Food Panel. A longitudinal study about eating behavior in Switzerland. Kurzversionen ausgewählter Publikationen im Auftrag des Bundesamts für Gesundheit (BAG), externe Seite Online
  • Hartmann, C. (2012). Gesundes Körpergewicht. Ergebnisse des Ernährungspanels Schweiz 2012. Kurzreport im Auftrag des Bundesamts für Gesundheit (BAG), externe Seite Online

Top

Theses

  • Healthy food choices: Drivers and Barriers – Evidence from the Swiss Food Panel (Doctoral thesis)
  • Energy intake and body composition of premature and full-term born children at the age of 5–7 years (Master thesis)
  • Ketogenic diet as therapy for pharmacoresistent epilepsy in childhood (Bachelor thesis)

Top

JavaScript wurde auf Ihrem Browser deaktiviert